Taas on alkanut se joulu leipominen. Kaikkia lehtiä tulee selattua ja yrittää epätoivoisesti löytää jotain uutta. Vaan aina vanhaan vaan kallistuu
Kanelimuroleivät. Nää on semmoinen joka joulun perinne
Vanijasydämet on ihan uusi ohje. Oli nyt uusimmassa kermalehdessä
VANILJASYDÄMET
250g voita
3/4 dl sokeria
10tl vaniljasokeria
1 muna 4 dl vehnäjauhoja
1. vaahdota rasva ja sokeri
2. Lisää muna ja kuivat aineet
3. Vatkaa taikinaa hetki sitkon aikaan saamiseksi.
4. Taputtele taikina suorakaiteen muotoiseksi ja anna jähnettyä jääkaapissa n. 3 tuntia.
5. Ota taikina huoneen lämpöön n. 15min. ennen leipomista.
6. Valmista täyte sillä aikaa.
TÄYTE:
1 prk (3,3 dl) valion kahvikermaa
1 muna
2 rkl sokeria
2 rkl perunajauhoja
1 rkl vaniljasokeria
Sekoita aineet kattilassa vispilällä
Älä keitä. Anna kerran kuplahtaa ja siirrä jäähtymään.
Sekoita silloin tällöin, ettei pääse kuoretumaan
Levitä täytettä sydämien keskele ja taputa hiljaa reunat kiinni.
Paista uunissa 175 asteessa n. 15 min.
Ripottele pinnalle jäähtyneisiin sydämiin tomusokeria
Kommentit