Sain tuossa tuollaisen leivän ohjeen.Leipä oli itseasiassa niin hyvää, että vielä aamulla kävin ostamassa lisää aineksia, että voin tehdä enenmän leipää.Vein nimittäin toisen leivän tädilleni.

2170642.jpg

Tässä ohje, jos joku haluaa kokeilla

1 litra appelsiinimehua

3 dl ruisjauhoja3 dl leseitä

3 dl tuoppi kaljamaltaita (hienonna hiukan huhmareella)

1 pala hiivaa tai 2 pss kuivahiivaa

3 dl siirappia

1 rkl suolaa

10 dl vehnäjauhoja

pomeranssia

 

Murenna hiiva kädenlämpöiseen mehuun.

Lisää nesteeseen kaikki ainekset ja sekoita hyvin.

Anna kohota 1,5 tuntia. Taikina on erittäin löysää. ihan kauhalla nosteltava vuokiin

Taikinasta tulee kolme pientä tai kaksi suurempaa leipää.

Voitele vuu'at hyvin.

Kun leivät ovat olleet uunissa tunnin, niin voitele ne siirapilla.

Paista 175 asteessa 1,5 tuntia.

Leivistä tulee tosi tummiaa.