Taas on alkanut se joulu leipominen. Kaikkia lehtiä tulee selattua ja yrittää epätoivoisesti löytää jotain uutta. Vaan aina vanhaan vaan kallistuu

Kanelimuroleivät. Nää on semmoinen joka joulun perinne

2140257.jpg

Vanijasydämet on ihan uusi ohje. Oli nyt uusimmassa kermalehdessä

2140247.jpg

VANILJASYDÄMET

250g voita

3/4 dl sokeria

10tl vaniljasokeria

1 muna 4 dl vehnäjauhoja

1. vaahdota rasva ja sokeri

2. Lisää muna ja kuivat aineet

3. Vatkaa taikinaa hetki sitkon aikaan saamiseksi.

4. Taputtele taikina suorakaiteen muotoiseksi ja anna jähnettyä jääkaapissa n. 3 tuntia.

5. Ota taikina huoneen lämpöön n. 15min. ennen leipomista.

6. Valmista täyte sillä aikaa.

 

TÄYTE:

1 prk (3,3 dl) valion kahvikermaa

1 muna

2 rkl sokeria

2 rkl perunajauhoja

1 rkl vaniljasokeria

Sekoita aineet kattilassa vispilällä

Älä keitä. Anna kerran kuplahtaa ja siirrä jäähtymään.

Sekoita silloin tällöin, ettei pääse kuoretumaan

Levitä täytettä sydämien keskele ja taputa hiljaa reunat kiinni.

Paista uunissa 175 asteessa n. 15 min.

Ripottele pinnalle jäähtyneisiin sydämiin tomusokeria 

 

2140250.jpg