Olipa pakko kokeilla suklaakakkua, jonka näin edellisessä ME-lehdessä. Hiukan muuttelin, mutta hyvää oli
Vatkaa 7 valkuaista ja 1dl sokeria ja hyppysellinen suolaa kovaksi vaahdoksi
Vatkaa 7 keltuaista ja 3/4 dl sokeria vaahdoksi
Nostele vaahdot sekaisin keskenään ja sihtaa 2,5 dl vehnäjauhoja edelleen nostellen joukkoon.
Paista 6 pohjaa. 200 asteessa 5-8 min per pohja
Sulata 200g rasvaa mikrossa kuumakssi ja pilkkoa kuumaan rasvaan yksi suklaalevy. Se sulaa sinne sopivasti
Vatkaa vanhanajan vaniljakiisseliaineksista ja 3dl maitoa kiisseli ohjeen mukaan ja lisää kaakaojauhetta pari rkl
Sekoita rasva-suklaaseos ja vaniljavaahto keskenään. Jos seos tuntuu liian löysältä, niin anna hetki olla jääkaapissa, niin se jähmettyy levityskelpoiseksi
Sitten kokoat kakun ja pohjien väliin aina suklaaseosta. Päälle ja reunoille loput
Päällinen on valmistettu seuraavasti:
3 rkl sulatettua rasvaa
4 rkl appelsiinituoremehua
tomusokeria niin paljon, että voit levittää seoksen
Sitten hetkeksi kylmään ja loput varmaan arvaattekin :)
Kommentit